Skip to main content
cafea

De ce achizitia unui espressor la birou nu este cea mai buna solutie?

By 1 iulie 2018iulie 9th, 2018One Comment
angajat folosind espressor la birou

A avea un espressor la birou a devenit o necesitate. Cafeaua este cea mai consumata bautura din lume, dupa apa. Cele mai multe cesti de cafea consumate zilnic sunt preparate la espressor. Se prepara rapid, este proaspata pentru ca atunci este rasnita cafeaua, este cremoasa, consistenta si poate fi combinata cu laptele pentru alte tipuri de bauturi pe baza de cafea.

Totusi, achizitia unui espressor la birou, s-ar putea sa nu fie cea mai buna decizie. Vom explica mai jos de ce.

Alegerea espressorului potrivit reprezinta o misiune dificila

Piata automatelor de cafea este in continua crestere.  In acest articol vom face referire la espressoarele cu rasnita incorporata, care folosesc cafea boabe. Poti gasi aici motivele pentru care incurajam utilizarea espressoarelor cu cafea boabe la birou si nu a acelora cu capsule.

Asadar, regasim astazi in magazine o multitudine de modele de espressoare cu cafea boabe, de marimi si forme diferite, cu dispozitiv de spumare sau steamer, cu grup detasabil sau incorporat, cu recipient de apa detasabil sau conectat la reteaua de apa etc. Decizia de achizitionare a unui espressor este destul de dificila, tinand cont ca espressorul pentru birou trebuie:

  • Sa fie potrivit consumului actual (si celui viitor, in cazul in care se estimeaza o crestere a numarului de clienti si angajati sau distribuirea personalului actual pe mai multe etaje)
  • Sa fie usor de folosit si de curatat
  • Sa fie rezistent, astfel incat sa nu cedeze la prima neatentie sau neglijenta (va fi folosit de oameni de diferite varste, cu obiceiuri diverse, in diferite momente ale zilei, ceea ce creste riscul utilizarii defectuoase)
  • Sa fie rapid, astfel incat dimineata sa nu se creeze aglomeratie in jurul lui
  • Sa prepare cafea, espresso, cappuccino sau alte bauturi pe baza de cafea, astfel incat sa multumeasca fiecare angajat

Espressoarele pentru birou necesita reglaje specifice

Denumirea de espressor poate fi inlocuita cu aparat de cafea sau automat de cafea. Automat de cafea pentru ca la o simpla apasare de buton, el va incalzi apa, va rasni cafeaua, va infuza apa prin cafeaua macinata si va prepara bautura care ne incanta diminetile. Nimic mai simplu! Totusi, realitatea este diferita. Inainte de toate acestea, este nevoie ca espressorul sau automatul de cafea sa fie reglat. Cel mai bun espressor la birou si cea mai buna cafea nu garanteaza o cafea savuroasa. Tinand cont ca nu toate sortimentele au aceeasi compozitie si marime (Arabica are bobul mai mare decat Robusta; Arabica este cultivata de regula la altitudine si are consistenta bobului diferita), este obligatoriu sa se regleze temperatura, gradul de rasnire, cantitatea rasnita pentru sortimentul de cafea folosit.  Aceste detalii sunt esentiale, astfel incat cafeaua sa nu fie prea arsa sau prea slaba.

Un espressor la birou are nevoie de mentenanta complexa

Spre deosebire de alte electronice sau electrocasnice care nu au nevoie de intretinere speciala, un espressor la birou necesita mult mai multa atentie. Anumite componente trebuie curatate constant. Altele au nevoie de lubrifiere periodica. Rasnita se deregleaza in timp si necesita  reajustare. Dispozitivul de spumare nu va mai functiona in parametri optimi din cauza laptelui uscat depus pe acesta, reprezentand si o problema de igiena. Astfel, el va trebui curatat cu solutii speciale sau va tebui inlocuit. In functie de numarul de utilizatori, este posibil ca anumite componente sa se sparga sau sa ramana incomplete: vasul de apa, dispozitivul de spumare, recipientul de cafea etc.

Perioada in care espressorul este in service

Mai devreme sau mai tarziu, probleme cu siguranta vor aparea. Ele ar putea fi simple. Espressorul poate sa nu  prepare cafea din cauza gradului de rasnire prea fin sau este posibil ca vreun coleg neglijent sa incurce recipientele si sa toarne apa peste cafea.  Exista si nesansa sa apara probleme tehnice mai complexe:  sa se strice vreo pompa, vreun boiler, rasnita sau sa apara depuneri consistente de calcar. Pentru toate problemele mai sus mentionate espressorul va ajunge in service. Indifierent daca este in garantie sau nu, acolo va sta in jur de 2-3 saptamani. Aceasta perioada va fi extrem de dureroasa pentru colegi. Ei nu vor avea cafea la birou.

Care ar fi solutia?

Este mult mai comod si convenabil sa optezi pentru un espressor inchiriat in sistem comodat. Dupa de ce vom afla care sunt nevoile si preferintele tale si ale colegilor, iti vom oferi espressorul sau numarul de espressoare potrivite consumului si nevoilor. Toate grijile mai sus mentionate vor deveni responsabilitatea noastra. Ne confruntam zilnic cu aceste situatii si stim cum sa le gestionam eficient, in asa fel incat clientii nostri sa beneficieze tot timpul de cea mai buna cafea. Suntem extrem de preocupati de reglarea corespunzatoare a aparatelor de cafea pentru birou, pentru ca o cafea perfecta reprezinta cheia unei colaborari pe termen lung. De asemenea, iti  punem la dispozitie peste 20 de sortimente de cafea (sunt descrise aici). Te vom ajuta sa alegi sortimentul sau sortimentele care sa se incadreze si in buget si care sa faca fericiti toti colegii.

One Comment

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor?